Skip to main content

Aanbod specifiek voor uitgevers en auteurs

Voor uitgevers en auteurs heb ik een specifiek aanbod aan diensten. U kunt mij inschakelen als boekmarketeer, commissionair, literair agent, voor het schrijven van recensies, persberichten, redactionele artikelen, het organiseren van signeersessies/boeklanceringen en het redigeren van uw manuscript.

Ik beschik over een uitgebreid netwerk van uitgeverijen, auteurs, boekhandelaren, journalisten, redacties etc.

 

Een greep uit de mogelijkheden:

Redactie van manuscripten

Of u nu uw boek in eigen beheer wilt uitgeven of het bij een reguliere uitgever ondergebracht wilt zien, een goede redactie is onontbeerlijk. Een goede redactie zorgt ervoor dat u een volwaardig manuscript kunt aanbieden. Wanneer een manuscript nog stijl- en schrijffouten bevat, zal een uitgever het al snel terzijde schuiven. Vergroot uw kansen en laat mij uw manuscript redigeren.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Welnu,  feitelijke fouten worden in het document gewijzigd en gemarkeerd met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Zo weet u precies wat er is aangepast.
Suggesties met betrekking tot zinsopbouw, personages, dialogen etc., worden in de zijlijn als opmerking weergegeven. U kunt dan zelf bepalen of u deze suggesties overneemt  of niet.

Kortom, u kunt bij mij terecht voor volledige redactie van uw manuscript. Bovendien kan ik u helpen met een flaptekst, synopsis of boekvoorstel. 

Literair agent

manuscript HT C communicatie en marketingU hebt een manuscript geschreven en ziet dat uiteraard graag uitgegeven. Ik help u met het vinden van de (juiste!) uitgever voor uw boek.

Ik beoordel eerst uw manuscript. Wanneer ik enthousiast ben over uw manuscript, dan gaan wij met elkaar in overleg. In dit gesprek geeft u aan wat u verlangt van een uitgever. Op basis van deze wensen, in combinatie met mijn kennis binnen de uitgeverswereld, selecteer ik een aantal uitgevers die ik vervolgens benader. Dit is een redelijk langdurig traject aangezien uitgevers veel manuscripten krijgen aangeboden. Ik heb echter inmiddels een goede naam binnen de uitgeverswereld en mijn suggesties worden serieus genomen. Bovendien is mijn netwerk groot en ken ik de specialiteiten van de uitgevers waar ik mee samenwerk zodat ik een gerichte selectie kan maken. Gedurende het gehele traject houd ik contact met de geselecteerde uitgevers en met u, als auteur.

Synopsis / boekvoorstel

Vrijwel alle uitgeverijen vragen in eerste instantie om een synopsis. Dat is een korte samenvatting van een manuscript inclusief een aantal vaste elementen. Indien u niet over een synopsis beschikt, dan schrijf ik die natuurlijk graag voor u.

Communicatie en publiciteit

U bent uitgever of auteur en u wilt een boek onder de aandacht brengen. Hoe gaat u dat aanpakken? Dat lijkt eenvoudig, maar in de praktijk gaat er vaak onnodig veel tijd zitten in een actieve benadering richting pers en handel. Ik neem u dat graag uit handen. Uw voordeel? Professionele berichtgeving dankzij mijn ruime ervaring. Bovendien komen uw berichten terecht bij zorgvuldig geselecteerde redacties. Ook binnen de boekhandel heb ik een groot netwerk opgebouwd.

Boekmarketing en Commissionair

To-taal Communicatie kan de marketing van uw boek voor haar rekening nemen bij de boekhandel en desgewenst voor u optreden als commissionair. In dat laatste geval benader ik de boekhandel persoonlijk om hen te enthousiasmeren voor uw boek.

Recensie

Ik schrijf een recensie van het door u geschreven c.q. zojuist uitgegeven boek en plaats dat op www.to-taalboekrecensies.nl en diverse vooraanstaande boekensites. Recensies schrijf ik kosteloos aangezien ik van mening ben dat een recensie ook kritiek moet kunnen bevatten. Wanneer u betaald hebt voor een recensie zou u kunnen verwachten dat mijn recensie uitsluitend een positief geluid laat horen. Die belemmering wil ik niet. Een recensie van mij betekent een eerlijke en onderbouwde visie op uw boek.

Persbericht

Ik schrijf een wervend persbericht en stuur dat naar een persbestand dat aansluit bij uw doelgroep. Mijn persbestand bestaat uit landelijke en regionale dag-, week- en streekbladen, tijdschriften en tal van magazines, zowel online als fysiek,  blogsites, radio en televisie.

Tarieven

Ik hoor regelmatig dat mijn tarieven 'uiterst vriendelijk' zijn. Wilt u een offerte ontvangen? Laat het mij weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46590516.