Wanneer schrijvers elkaar ontmoeten...

Onlangs bracht ik twee auteurs met elkaar in contact, althans, mijn interventie was nauwelijks nodig, want zij vonden elkaar temidden van vele anderen.

Ik had mij voorgenomen deze twee, beide talentvolle auteurs, aan elkaar voor te stellen, maar op het moment dat ik bedacht dat ik hen nú aan elkaar zou voorstellen en hen beiden zocht tussen de aanwezigen op dat moment, ontdekte ik dat zij al geanimeerd met elkaar in gesprek waren! Ik mengde mij kort in hun gesprek en stelde voor dat zij elkaars boek zouden lezen. Auteur Ted Polet schrijft geweldige thrillers zoals 'De Batavier' en 'Het Transport', en zijn derde, 'Drie meter zand' is aanstaande. Annet Langendijk debuteerde enige tijd geleden met de prachtige, gelaagde roman 'Esmé'. 

Het was Ted die het eerste 'doorkwam' met zijn leeservaring van 'Esmé' en zijn enthousiaste reactie deel ik graag met jullie:

Esmé, Annet Langedijk

Futuro uitgevers, ISBN 978-94-92939-70-8, 208 pagina’s

"Dit is een heel ander genre boek dan ik normaal lees, want ik ben meer van de thrillers, maar het zegt misschien genoeg dat ik Esmé in één adem heb uitgelezen. Eigenlijk schieten woorden tekort om het boek voldoende recht te doen. Annet Langedijk heeft een boeiende, soms wat staccato schrijfstijl. Het boek heeft daardoor vaart, soms zoveel vaart dat je het zou willen wegleggen, maar toch kun je het niet loslaten. De verhaallijn wordt onderbroken door terugblikken op de jeugd van de hoofdpersoon Esmé, en hoe zij leert om te gaan met wat daarin is aangericht. Daar doorheen loopt als een rode draad haar onbekendheid met de werkelijke geschiedenis van haar vader, waar zij zich altijd op haar jong overleden moeder heeft gericht. Soms was het verhaal zo indringend dat de emotie mij bij de keel greep. Hulde voor dit debuut van Annet Langedijk."