Skip to main content

‘Ware liefde, dodelijke haat’ van verrassend nieuw schrijftalent, Doortje Rome, nu reeds te bestellen!

Op 5 september a.s. verschijnt de eerste uitgave van Uitgeverij Doornwater, maar wil je niet wachten? Dan kan je de debuutroman van Doortje Rome vandaag al bestellen via https://uitgeverijdoornwater.nl/thrillers/ware-liefde-dodelijke-haat

‘Ware liefde, dodelijke haat’ vertelt het verhaal van Linda Vervoort. Linda studeert Chinese talen en culturen aan de Universiteit van Leiden. Om haar studie te bekostigen, werkt zij bij Yab Yum. Een goed bewaard geheim. Tijdens het laatste jaar van haar opleiding biedt de BVD –de huidige AIVD- haar een baan aan en wordt ze de jongste spion van Nederland.

Linda is een seksueel actieve jonge vrouw totdat ze wordt misbruikt door een docent en verkracht

door haar vriendje. Het te boven komen van die gebeurtenissen gaat moeizaam en zal een rol

spelen in haar verdere ontwikkeling. Op zakelijk gebied ontwikkelt zij zich succesvol.

Haar werk brengt haar in diverse precaire en gevaarlijke situaties, maar maken haar tevens zeer

waardevol voor de BVD. Diezelfde dienst laat haar echter vallen, nadat ze in staat van

beschuldiging wordt gesteld m.b.t de moord op de mannen die haar als teenager seksueel

hebben misbruikt.

Uiteindelijk vindt Linda het liefdesgeluk bij haar baas, Tao Janssen, maar ook dat pad gaat niet over rozen. De connectie tussen de twee gaat echter diep, zowel op erotisch gebied als qua geestelijke verbinding. Hoever zij voor elkaar ‘gaan’ , leest u in ‘Ware liefde, dodelijke haat’.

‘Ware liefde dodelijke haat’ is een niets verbloemende, erotische thriller van een verrassend

nieuw schrijftalent.

Niet alleen voor de kersverse uitgeverij wordt dit boek de eersteling, ook voor de auteur is het voor het eerst. Doortje Rome debuteert met ‘Ware liefde, dodelijke haat’, een erotische thriller met een politiek tintje.

Doortje Rome werd geboren in het buitengebied van Johannesburg, Zuid-Afrika als derde kind van een welgestelde plantage-eigenaar en zijn vrouw. Haar vader was actief in de Afrikaner Weerstandbeweging en Rome groeide op met het verhaal dat blanken superieur zijn aan gekleurde mensen. Aan de eettafel werd met de deuren dicht over het personeel gesproken, die werden aangeduid als kaffers.

Na de middelbare school gaat ze Nederlands studeren aan de Universiteit van Kaapstad. In die tijd richtte de studie zich vooral op de Nederlandse letterkunde. Ze kwam in aanraking met activistische studenten en vond bevestiging in haar afkeer van het racisme dat haar in haar ouderlijke omgeving in de greep had gehouden. Vanuit deze periode stammen haar eerste korte verhalen, die bestempeld werden als erotisch en soms zelfs pornografisch. Door de ook in Kaapstad beperkte ruimte om te publiceren over seksualiteit bleef de verspreiding van haar verhalen beperkt. Na haar afstuderen publiceerde Rome haar eerste roman die, dezelfde dag dat hij verscheen, werd verboden. Ze werd opgepakt en verdween voor een halfjaar in een cel. Haar boeken en manuscript werden vernietigd.

Nadat ze haar straf had uitgezeten trad ze in het huwelijk met een medegevangene, vooral omdat ze teruggaan naar Johannesburg wilde voorkomen. Haar man werd burgemeester van het township Kayamandi, maar vijf jaar daarna liep het huwelijk door overspel van haar echtgenoot op de klippen. Het stel had geen kinderen. Vervolgens verdiende ze de kost door bij een vertaalbureau te werken.

In 2018 ontmoette ze haar huidige man, een eigenaar van een Nederlands im- en exportbedrijf in Zuid-Afrikaanse wijnen. Twee jaar geleden traden ze in het huwelijk en verhuisden naar een dorpje in de buurt van Amsterdam.

Rome vindt eindelijk rust in haar leven en begint weer te schrijven. Ze schrijft ‘Ware liefde, dodelijke haat’; haar eerste Nederlandse roman. In dit gedeeltelijk autobiografische, niets verbloemende verhaal geeft ze er blijk van de Nederlandse cultuur en taal als geen ander te begrijpen en te kunnen duiden.