Skip to main content

Indrukwekkende lancering ‘Kankerfinale’ van Job ter Steege in de Dorpskerk in Santpoort

ges

Hij stond er toch maar mooi. Auteur Job ter Steege, opgewekt en kranig, stond hij te vertellen over zijn boek. ‘Kanker Finale’ zal ongetwijfeld het effect bij de lezer hebben dat Job met zijn boek voor ogen heeft: de lezer een beetje relativiteitszin bijbrengen en een lach op het gezicht bezorgen.

Dat gebeurde zeker vanmiddag bij de, tegen de honderd, mensen die naar de fraaie dorpskerk in Santpoort-Noord waren gekomen om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Er ging zelfs zo nu en dan een schaterlach door de kerk.

Na wat Job zelf het ‘officiële gedeelte’ noemde speelde hij -tezamen met zijn muziekvrienden- een aantal heerlijke jazznummers.

De ondertitel ‘Autobiografie van een geplaagde patiënt’ doet weliswaar vermoeden dat het gaat om een heel somber boek’, maar dat is allerminst het geval. Job ter Steege staat -ondanks dat hij aan het laatste hoofdstuk van zijn leven bezig is- nog altijd positief in het leven. Met diezelfde positiviteit schreef hij zijn ‘Kanker Finale’. En ja, in dit boek  komen de vele ziektes en ongevallen aan de orde die Job ter Steege troffen en waarbij prostaatkanker beslist in de finale komt, maar hij presenteert zijn relaas met een levensvreugde en humor die beslist bewonderenswaardig zijn.

Benieuwd geworden naar ‘Kankerfinale’? Het boek is overal te bestellen onder ISBN 9789464657210. Het is een paperback van 296 pagina’s en kost  € 21,50.