Skip to main content

Persbericht De slang van Egypte genomineerd voor publieksprijs Boekgoud!

de slang van Egypte peter boersen 300

De opmerkelijke en super spannende Young Adult roman van de hand van auteur Peter Boersen, ‘De slang van Egypte’ is genomineerd voor de publieksprijs van Boekgoud.

Wie de Publieksprijs van Boekgoud uiteindelijk wint is aan het lezende publiek, via stemrondes. De publieksverkiezing is opgesplitst in twee ronden. Eerst start de genreronde. Per genre strijden de boeken onderling wie de winnaar wordt in dát genre. In elk genre wint het boek met de meeste stemmen in zijn genre de eerste ronde. In de tweede ronde strijden alle genrewinnaars tegen elkaar voor de overalltitel. De overallwinnaar is het boek dat in de eerste en tweede ronde gezamenlijk de meeste stemmen heeft verzameld.

Stemmen

Natuurlijk gaat Peter voor de winst! Stem je mee? Stemmen op ‘De slang van Egypte’ doe je via www.boekgoud.nl/stemmen/12892

De slang van Egypte

Hoofdpersoon in het verhaal is Bram Buiswater. Bram verdwijnt, voor de ogen van bezoekers en zaalwachters, op mysterieuze wijze uit een museum in Berlijn en belandt in het oude Egypte, door een mislukte spreuk van Samoet, een leerling-priester. Samen met Samoet ontdekt Bram een complot om de Farao Nebnefer, Koningin Safi en Kroonprins Nef van Egypte te vermoorden. Lukt het Bram en Samoet om deze moorddadige plannen te keren? En nog belangrijker, ziet Bram kans terug te keren naar zijn eigen tijd?

Het verhaal steekt ingenieus in elkaar en Boersen bewijst ook het fictiegenre uitstekend in de vingers te hebben. Zijn schrijfstijl is vlot en beeldend en hij ziet kans de spanning uitstekend en gedoseerd op te bouwen. Ondanks dat ‘De Slang van Egypte’ wordt gekenmerkt als Young Adult roman en de lezersgroep derhalve ‘vanaf groep 7/8’ aanduidt, zal menig volwassen lezer smullen van dit verhaal.

Schagenees Peter Boersen is altijd al gefascineerd geweest door het Oude Egypte. De periode van de Farao's en hun machtige bouwwerken zoals de piramides en de obelisken. Die prachtige en originele setting heeft hij gebruikt voor ‘De slang van Egypte’.

Boersen had al lange tijd de wens een jeugdboek te schrijven. Een jeugdboek dat ook mening volwassen lezer zou aanspreken. Nou, dát is gelukt! Een verrassende ‘overstap’ overigens, want Boersen begon zijn schrijverscarrière met de autobiografie ‘Raken we je kwijt’, waarin hij het wonderlijke en indrukwekkende verhaal vertelt over de lijdensweg, vechtlust en de onverklaarbare verdwijning van het virus bij een AIDS patiënt. Dit boek verscheen in 2002 en nu 10 jaar later ligt er een nieuwe pennenvrucht en wat voor een!

Benieuwd geworden naar ‘De slang van Egypte’? Het boek is inmiddels bij alle reguliere boekhandelaren verkrijgbaar of rechtstreeks te bestellen via Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12892

Boekgegevens

De Slang van Egypte - Een spannende reis door het oude Egypte | Peter Boersen | Aantal pagina's: 252 | ISBN: 978-94-645-0442-2 / 9789464504422 | Prijs: € 21,99